המציאות היא מושג שבו נוהגים להכליל את ההתרחשות סביבנו, את מצב הדברים כפי שהם באמת. לעומתו מציבים בדרך כלל את הדמיוני, את ההזוי, את הבדיוני, את מה שמתרחש רק בתוך התודעה והדמיון שלנו. אבל האם ההבדל בין מציאות לבדיה ובין מציאות לניסים הוא כל כך חד משמעי? ואיך אפשר לתאר את המציאות מבלי לעבור דרך התודעה? הנה טעימה ממה שלמדנו בשיעורי מציאות עד כה.
תנ"ך
התחלנו לדון בשאלה האם הנס הוא הפרעה למציאות התנ"ך? שוחחנו על מציאות בתנ"ך, על ניסים ועל ההסברים לנס מנקודת מבט דתית וחילונית ועוד. לאחר מכן שוחחנו על ניסים שונים בספר שמות.
היסטוריה
בהיסטוריה אנחנו מתחילים לדבר על תקופת ההשכלה, שבה שלטה המציאות כפי שתופסת אותה הלוגיקה האנושית.
תאטרון
עבדנו עם הסביבה/מציאות של הסטודיו, מחוץ לחלל תאטרון וניסינו להבחין בדברים שאותם החמצנו עד כה, למרות שזוהי הסביבה היומיומית שלנו.
ספרות
התחלנו לדבר על סיפורי בלש ועל האלמנטים השונים בו המתקשרים למציאות: הפשע (מתרחש במציאות), הבלש (בעל תפיסת מציאות אחת), המתחרה של הבלש (בעל תפיסת מציאות שנייה) ופענוח הפשע (תיאור מדויק של מה שהתרחש במציאות). פתחנו בבלש אפוף העשן מכולם: שרלוק הולמס.
קולנוע
בשיעורי מציאות המשכנו לשמוע הרצאות קצרות על תת ז'אנרים בקולנוע/טלויזיה דוקומנטריים, והתחלנו לבחון לעומק סרטים דוקומנטריים שהם דיוקנאות של גיבוריהם.
מחול
Daily choreography / Mind the Gap from Monica Sand on Vimeo.
יצרנו ריקודים קצרים שבנויים על פעולות יומיומיות ועל אינטרפטציות פיזיות לסטטוסים שלהם. בקרוב נתחיל לשלב את התנועות האלה עם תנועות אבסטרקטיות ונבדוק מה יוצר השילוב ביניהן.